VORTECS-rapport: Markets Pro luidt de waarschuwing als RUNE, DOGE en XRP omhoogschieten

Hoewel VORTECS-scores die de 90-drempel bereikten deze week niet van de grond kwamen, ontvingen Markets Pro-abonnees bullish waarschuwingen over Dogecoin, XRP en THORChain in de aanloop naar enorme prijsstijgingen.

Het is een spectaculaire week geweest voor de Cointelegraph Markets Pro VORTECS ™ Score, die abonnees op de hoogte bracht van een aantal van de beste prijsveranderaars van cryptovaluta, uren voordat de prijs begon te stijgen.

DOGE-analyse

Dogecoin (DOGE) was de opvallende performer van de week en verwarde analisten die op zoek zijn naar fundamentele sterke punten in een asset – de meme-munt heeft misschien niet echt een team of een echte use-case, maar het heeft Elon Musk, Mark Cuban … En de steun van hun miljoenen fans.

Dogecoin passeerde de 80 VORTECS ™ -lijn op de ochtend van 13 april, toen de prijscurve nog steeds vlak was rond $ 0,073 (eerste rode cirkel). Blijkbaar heeft het model een bekende samenvloeiing van tweets van beroemdheden en een stijgend handelsvolume herkend. Dichter bij de vroege uren van 14 april volgde de prijslijn en pompte helemaal tot $ 0,141 (eerste twee rode vakjes in de grafiek).

En zoals verwacht, anticipeerde VORTECS ™ na een snelle klim op een prijsdaling (tweede rode cirkel), zoals in het recente verleden vele malen is gebeurd met Dogecoin. Hoewel het niet bijzonder dramatisch was, volgde in enkele uren een correctie naar $ 0,110 (derde rode doos).

Terwijl de 7-daagse grafiek hierboven, vastgelegd op 15 april, laat zien dat de VORTECS ™ Score precies werkt zoals gehoopt, illustreert een latere opname op 17 april (hieronder) de beperkingen van elk dynamisch modelleeralgoritme dat onbekend terrein betreedt.

De VORTECS ™ -score omvat sentimentanalyse, tweet- en handelsvolume en prijsactie als componenten van het algoritme – die vervolgens worden gewogen volgens een eigen formule op basis van hoe vergelijkbaar deze zijn met historische omstandigheden. Als er een overeenkomst is in deze factoren, zal de score hoger zijn wanneer historische precedenten het meest consistent tot hogere prijzen hebben geleid.

Maar met DOGE deze week zijn er bijna geen parallellen in de geschiedenis – na het breken van recordhoogtes, bleef de munt gewoon stijgen. Omdat VORTECS ™ geen historische overeenkomsten kon zien met deze snelle stijging, bleef het redelijk neutraal na de eerste aankoopgolf (oranje doos).

XRP-analyse

De XRP-cryptocurrency van Ripple zette deze week zijn glorieuze comeback voort na een reeks milde tegenslagen voor de Securities and Exchange Commission in hun zaak tegen het bedrijf, waardoor ze de Top Performers-sectie van het tweede opeenvolgende VORTECS ™ -rapport bereikten. Op 12 april ging het in een reeks donkergroene VORTECS ™ -scores rond de $ 1,37. Ongeveer 12 uur later steeg het tot $ 1,93 (eerste en tweede rode dozen).