De Crypto-markt ziet er weer als Q4 2016 uit als „Early Main Bull Phase“ begint: Analist

Ondanks een ongekende wereldwijde pandemie die de grote economieën van de wereld heeft geteisterd, zijn de cryptocentrische markten de afgelopen maanden opgewarmd.

Volgens de veelgehoorde analist Willy Woo, weerspiegelt de bitcoin momenteel zijn prestaties in het vierde kwartaal van 2016, net voordat hij zijn huidige recordhoogte van $20.000 heeft bereikt. Woo legde uit dat er al een nieuwe stierenmarkt voor crypto aan de gang is.

Het is opnieuw Q4 2016.

Na de laatste stierenmarkt in 2017 hebben zowel crypto-liefhebbers als experts al het langst opgeroepen tot een andere stierenmarkt. Volgens Willy Woo is de tweede stierenmarkt in april 2019 daadwerkelijk van start gegaan. Woo maakte deze opmerking toen hij reageerde op een tweet van bitcoin-ontwikkelaar en opvoeder Jimmy Song, die onlangs een gedetailleerd artikel schreef over wanneer een nieuwe stierenmarkt van start gaat.

Bitcoin Lifestyle is de afgelopen weken behoorlijk bullish geweest. Het vlaggenschip van de cryptografie heeft het niveau van 12.000 dollar de afgelopen dagen al twee keer getest. Hoewel het niet in staat is geweest om het hoofd boven dat niveau te houden, suggereren fundamentele en technische factoren de onderliggende kracht.

Voor Woo is de uptrend die we onlangs hebben gezien de „vroege hoofdstierfase“ – net als in het vierde kwartaal van 2016 voor de laatste stierenmarkt. Woo wees er echter op dat de dynamiek dit keer heel anders is.

…maar deze keer is het een beetje anders…

Ten eerste is bitcoin toegankelijker voor institutionele beleggers dan toen. Bovendien is het nu makkelijker voor de massa om crypto te kopen via populaire platforms zoals Square Cash en Paypal.

Ten tweede stelt Woo dat Ethereum zich heeft omgevormd tot een platform voor DeFi in plaats van Initial Coin Offerings (ICO’s). Dit, per de on-chain analist, is „een interessante winst voor crypto als geheel“.

Over het algemeen is Woo van mening dat bitcoin in deze cyclus sterk zal worden geadopteerd door de traditionele beleggers, en dan zal het goud verslaan om de nummer 1 van de waardeketen te worden tijdens de volgende cyclus.

„Ik denk dat deze cyclus BTC zich mag bewijzen als een legitieme macro asset bucket voor traditionele investeerders, terwijl de cyclus daarna het goud inhaalt om de significante digitale SoV voor een digitaal tijdperk te worden. Verwachtend dat staatsinvesteringsfondsen deze cyclus en de volgende zullen inzetten.“

Bitcoin staat op het punt om te ontploffen

De analyse van Woo vertoont enige overeenkomsten met de opmerkingen van de mede-oprichter van Morgan Creek Digital, Jason.A.Williams. In een tweet van een paar uur geleden beweerde Williams dat de benchmark cryptocurrency een lanceervolgorde is begonnen. Als zodanig denkt hij dat de crypto vanaf nu elk moment kan ontploffen.

Met name Wiliams is verre van de enige stier in de kamer. Een recent Twitter-onderzoek uitgevoerd door kwantumanalist PlanB (de maker van het BTC stock-to-flow model) gaf aan dat 51% van de investeerders geloven dat de bitcoin voor december 2021 op meer dan $100.000 zal worden getaxeerd.