Bitcoin hopper over $ 10.000 for første gang siden juni

Bitcoin sprang over $ 10.000 for første gang siden begyndelsen af ​​juni efter relativt dæmpet nylige prishandling.

Bitcoin Code er steget næsten 11% i løbet af de sidste syv dage, mens aktiemarkederne kæmpede i sidste uge, da guld fortsatte med at rally.

Stimuleringstiltag fra regeringer over hele verden for at bekæmpe det økonomiske nedfald fra coronavirus-pandemien kan også være støttende for bitcoin, sagde en erhvervsdeltager.

Bitcoin sprang over 10.000 $ for første gang siden begyndelsen af ​​juni efter relativt dæmpet nylige prishandling.

Den digitale valuta handlede på $ 10.196,27 omkring klokken 12.31 i Singapore tid, 2,55% højere end 24 timer tidligere, ifølge data fra Coindesk

Bitcoin krydsede sidst 10.000 $ den 3. juni og har siden set en konstant tilbagegang. Men i løbet af de sidste 7 dage er Bitcoin steget næsten 11%.

Vijay Ayyar, leder af forretningsudvikling ved cryptocurrency-børsen Luno, fortalte CNBC, at store aktører diskuterede, om de skulle sælge deres bitcoin til mindre deltagere på markedet, hvilket kunne skubbe prisen lavere og gøre det mere attraktivt for de større handlende at købe mere af det digitale aktiv.

”Det ser ikke ud til, at dette er sket,” sagde Ayyar. “Det, vi har udfoldet, er potentielt genophopning af store spillere, som mindre handlende er forbundet med i et forsøg på at skubbe BTC højere forbi 10K og mere forbi 10,5K, hvilket er det store modstandsniveau, hvor BTC sidst satte et højt niveau.”

”Vi har stadig ikke brudt 10,5K-niveauet, hvis det sker, løber BTC sandsynligvis til 15K. Alle tegn peger på det på dette tidspunkt, ”tilføjede han

Mens bitcoin var højere i sidste uge, var de store Wall Street-indekser inklusive S&P 500 lavere. Guld fortsatte dog med at stige og ramte rekordhøj mandag . Guld ses som et såkaldt sikkert havn aktiv, som investorer køber i tider med usikkerhed.

Bitcoin er undertiden blevet kaldt “digitalt guld” med fortalere, der sagde, det kunne være en god investering i sikker havn. Imidlertid har bitcoin haft en tendens til at handle tættere på aktiemarkeder i nyere tid og er kendt for sin enorme volatilitet .

Både aktiemarkeder og guld er blevet understøttet af nylige økonomiske stimulanspakker fra regeringer og centralbanker over hele verden i et forsøg på at hjælpe med at bekæmpe det økonomiske nedfald fra coronavirus-pandemien. F.eks. Nåede Den Europæiske Union en næsten 2 billioner euro genopretningsplan i sidste uge .

Derudover følger investorerne nøje de mange koronavirusvacciner, der udvikles rundt omkring i verden. For nylig gennemførte Oxford University menneskelige forsøg på tidligt stadium med den farmaceutiske gigant AstraZeneca . Lægemidlet producerede et lovende immunrespons ifølge data offentliggjort i det medicinske tidsskrift The Lancet.

Ayyar sagde, at bitcoin kunne drage fordel af disse stimulusforanstaltninger såvel som håb om en vaccine.

”Min opfattelse er, at med de store regeringer, der erklærer hidtil uset stimuluspakker, vil vi se fortsat bullish momentum på tværs af markeder. Så det inkluderer også aktier og guld. Og BTC og crypto vil følge i denne forbindelse. Tilføjet til det faktum, at en vaccine også synes at være inden for rækkevidde, ingen grund til at være bearish på kort sigt, ”sagde Ayyar.